HET FORT VAN SJAKOO - INTERNATIONAL BOOKSHOP
| SEARCH | ORDER | NEW BOOKS | HOME | ABOUT US |

Date: Sat, 15 Sep 2001

Amsterdam, 11 Sept. 2001,

Geachte medewerkers van het Woningbedrijf Amsterdam,

Met deze brief willen wij (ex-) studenten en docenten van de studievereniging De Sirenen van de Universiteit van Amsterdam, protesteren tegen de voorgenomen huurverhoging van Fort van Sjakoo.

Niet alleen bieden wij het bij ons uitgegeven blad altijd bij deze boekhandel aan (als een van de weinige boekhandels waar zulke zelfgemaakte bladen verkocht worden), ook maken we gebruik van de internetwerkplaats ASCII en luisteren we naar de internet radio die opgenomen wordt in de kelder van het Fort.

Niet alleen onze studievereniging, maar alle sociale bewegingen in Nederland zouden erg gedupeerd zijn door de eventuele sluiting van deze boekhandel en alle daarmee samenhangende activiteiten. Als de Nederlandse overheid en de media klagen over 'de apatische huidige jeugd' die geen idealen meer zou bezitten, dan moet die zelfde overheid (in dit geval het Woningbedrijf) zulke boekhandels en daaraan gekoppelde activiteiten van veel actieve, onbetaalde, jongeren niet de nek omdraaien. Want er zijn momenteel vele (jonge) mensen die zich actief inzetten om de wereld prettiger te maken, net als wij pogen door discussies te organiseren en ons blad uit te geven.

Offer al deze activiteiten niet op door het nu zo dominante 'marktgerichte' denken! Fort van sjakoo moet blijven!!

Met vriendelijke groet,
De (ex-)studenten en docenten van de studievereniging De Sirenen.
Oudezijds achterburgwal 237, 1012DL Amsterdam