Smooth City flyer

Boekpresentatie ‘Smooth City: Against Urban Perfection, Towards Collective Alternatives’

Boekpresentatie ‘Smooth City: Against Urban Perfection, Towards Collective Alternatives’

20 juni 2023
17:00 - 19:00

Rene Boer en Kees de Klein komen hun nieuwe boek presenteren en lanceren, vers van de pers! Er zal wat gepraat en gediscussieerd worden en daarna zal er wat gedronken worden.

Smooth City gaat over waar in steden over de hele wereld een nieuwe stedelijke conditie zich snel verspreidt: een steeds toenemende drang naar ‘perfectie’, efficiëntie en controle en de actieve uitroeiing van elke aberratie, wrijving of alternatief. De soepele stad met zijn schone ruimtes en nieuwe technologieën comprimeert het stadsleven tot een naadloze ervaring. Hoewel de vraag naar veilige, schone en goed functionerende stedelijke omgevingen begrijpelijk is, ondermijnt de opkomst van de gladde stad het democratische karakter en het emancipatorische potentieel van steden, terwijl er bijna geen ruimte overblijft voor iets dat experimenteel, niet-normatief, grensoverschrijdend of anders uit de toon.
Smooth City biedt een coherent kader om de enorme en in veel opzichten problematische impact van ‘gladheid’ op steden overal effectief te bekritiseren, door de oorsprong, kenmerken en gevolgen ervan te onderzoeken. Tegelijkertijd biedt het een startpunt om de obsessie met perfectie uit te dagen en in plaats daarvan collectief te werken aan broodnodige alternatieven.

De Presentatie vindt plaats in het Fort van Sjakoo, Jodenbreestraat 24, Amsterdam
Het begint om 17u op dinsdag 20 juni
De presentatie zal in het Engels worden gedaan
De winkel is toegankelijk voor mensen in een rolstoel en mensen met rollators, het toilet niet.

Boekpresentatie ‘Smooth City: Against Urban Perfection, Towards Collective Alternatives’
Winkelwagen
Scroll naar boven