Support Wise en Laka

Kern energie nee bedankt

Kernenergie? Nee, bedankt!

‘Kernenergie is niet groen
Kernenergie is niet duurzaam
Kernenergie is niet schoon
Kernenergie heeft tal van problemen

en tot slot is het ook nog duur en langzaam, terwijl de klimaatcrisis snel ingrijpen vereist en geld niet voor het oprapen ligt.’

Toch wordt in het hedendaags energiedebat kernenergie weer als de oplossing voor de klimaatcrisis voorgesteld, proefballonnetjes opgelaten voor een 2de en 3de kerncentrale en daardoor niet werkelijk gewerkt aan een duurzame en veilige energietransitie.

Steun daarom Wise en Laka
Beide milieuorganisaties zetten zich al jaren in voor een wereld zonder kernenergie, en hebben zodoende een bak aan informatie in huis over de gevaren en misvattingen van kernenergie.
Je kun je laten informeren via hun websites, boordevol factsheets over kernenergie, actieverslagen van toen en nu, huidige campagnes om maar wat te noemen:

www.wisenederland.nl
www.laka.org

Samen hebben ze ook de website KernernergieAlarm.nl gelanceerd om ‘duidelijk te maken dat kernenergie geen duurzame oplossing is en tal van problemen kent’ en niet past binnen de huidige discussie over de energietransitie.

Maak anti-kernenergie standpunten zichtbaar door:
Meedoen aan acties en demonstraties en voor diegenen die dat willen petities en stemmen. Dit zijn mogelijkheden om te laten zien dat kernenergie vroeger niet kon en nu nog steeds niet. Donateur of vrijwilliger worden van Wise en Laka kan ook, de organisaties kunnen altijd hulp gebruiken en acties voeren kost nu eenmaal geld.

In het Fort ondersteunen we Wise en Laka door onder andere een deel van de webshop van Wise met bijvoorbeeld buttons, stickers, vlaggen, raamstickers in de winkel neer te leggen en via onze webshop ter verkoop aan te bieden. Wise is te druk met actie-/campagnevoeren en zo kunnen we hen helpen zichtbare propaganda de wereld in te krijgen.
Wil je 25 stickers om je buurt duidelijk te maken dat je geen kernenergie wil of gewoon die ene button in het Fries voor op je tas?
In de winkel hebben we de talen nederlands, engels, duits, frans en spaans. Maar als je geduld hebt kunnen we ook andere talen regelen, zoals baskisch, arabisch, of italiaans. De lijst met talen vind je hier, of op de webshop van Wise: https://wiseinternational.org/webshop.
Je kunt vanaf nu weer een paar buttons bij ons bestellen in verschillende talen of 1 vlag of juist heel veel om uit te delen.

Enkele boeken, zines en flyers tegen kernenergie liggen hier in de winkel natuurlijk ook, als je onze winkel bezoekt kun je deze vinden en een donatie aan Wise of Laka geven. De meeste brochures verschijnen tegenwoordig als pdf op de genoemde sites.

Winkelwagen
Scroll naar boven